حذف منیزیم و سولفات از آب آشامیدنی با استفاده از آهک و پلی آلومینیوم کلراید

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (847.97 K)
: 1101-NWWCE
نویسندگان
چکیده
آب های سطحی از مهم ترین منابع تامین آب، جهت مصارف شرب و کشاورزی می باشند. چاه نیمه های سیستان از مهم ترین منابع آبی این منطقه به شمار می آید. در این پژوهش فرایند حذف یون های منیزیم و سو لفات بوسیله پلی آلومینیوم کلراید و آهک در pH=12 مورد بررسی قرار گرفت. بدین صورت که یک نمونه آب خام با میزان مشخصی از یون های منیزیم و کلسیم و سولفات تهیه گردید . تاثیر میزان پلی آلومینیوم کلراید و pH و زمان ماند مورد بررسی قرار گرفت. میزان منیزیم در آب خام 39.9 میلی گرم بر لیتر بوده و پس از تزریق آهک و پلی آلومینیوم کلراید در راکتور CSTR در pH=12 میزان یون منیزیم در آب یه 6.72 میلی گرم بر لیتررسید. همچنین با استفاده از این روش میزان سولفات آب خام کاهش میابد که یک روش جدید برای حذف سولفات است . پارامتر سختی کل در آب شهر زابل 263 میلی گرم در لیتر است که نشان می دهد این آب در دسته ی آبهای سخت قرار می گیرد و از نظر بهداشتی و پزشکی هیچ مشکلی ندارد. همچنین مقادیر کلسیم و منیزیم در آب آشامیدنی پایین تر از حد مطلوب می باشد.
کلیدواژه ها