بررسی اقتصادی روش‌های مختلف نمک زدایی آب‌های شور و لب-شور با تکیه بر میزان انرژی مصرفی

پذیرفته شده برای پوستر
: 1286-NWWCE
نویسندگان
چکیده
با توجه به کاهش روز افزون منابع آب درجهان، نمک‌زدایی آب دریاها و آب‌های لب‌شور به منظور تأمین آب آشامیدنی، بهداشتی و صنعتی به شدت مورد توجه قرار گرفته است .نیاز جهانی به آب گوارا و سالم باعث گردیده تا جوامع مختلف به تصفیه و استفاده از منابع آب غیرمتعارف روی آورند به گونه‌ای که در طول دهه‌های گذشته آب دریا به یکی از منابع مهم برای تولید آب گوارا و سالم تبدیل شده است. تعداد، اندازه و بازده واحدهای نمک-زدایی در دنیا با هدف جبران کمبود آب، به شدت در حال رشد است و تنها در این بین کاهش هزینه در فرایندهای نمک‌زدایی به عنوان اصلی‌ترین چالش فراروی این صنعت به شمار می‌آید. در این مقاله، نخست فرایندهای نمک‌زدایی که به طور عمومی شامل فرایندهای حرارتی، غشایی، الکتریکی و شیمیایی است به اختصار بیان شده و در انتها این روش‌ها از نظر فنی و اقتصادی مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته‌اند. در مجموع در بحث نمک زدایی آب شور دریا عموماً روش اسمز معکوس و روش‌های تقطیری از عملکرد بهتری برخوردارند، این در حالی است که روش اسمز معکوس هزینه جاری و اثرات زیست محیطی به مراتب پایین‌تری را داراست. در قسمت نمک زدایی آب‌های لب‌شور نیز تکنولوژی‌هایی نظیر الکترودیالیز، یون‌زدایی خازنی و برخی دیگر از تکنولوژی‌های جدید قابلیت رقابت قابل قبولی را با روش مرسوم اسمز معکوس دارند.
کلیدواژه ها