بررسی اثر اقلیم بر میزان فلوراید در آب آشامیدنی استان اصفهان در سالهای 95-91

پذیرفته شده برای پوستر
: 1208-NWWCE
نویسندگان
چکیده
وجود یون فلوراید در آب آشامیدنی در حد مجاز برای سلامت انسان و دندان ها مفید بوده و در مقادیر بیش از آن موجب ایجاد فلوئوروزیس دندانی و در مقادیر خیلی بالاتر منجر به فلوئوروزیس استخوانی می گردد. از آنجایی که بیشتر یون فلوراید وارد شده به بدن از طریق آب آشامیدنی می باشد، می توان به اهمیت تعیین مقادیر آن در آبهای آشامیدنی پی برد. هدف از این تحقیق‚مطالعه و بررسی اثر تغییرات آب و هوا بر میزان فلوراید موجود در آب آشامیدنی استان اصفهان می باشد. بدین منظور‚ نمونه ها از 93 شهر استان (شبکه توزیع) جمع آوری شدند که در سه نوع اقلیم مختلف قرار گرفته بودند. این نواحی عبارتند از: خشک‚نیمه خشک و نیمه مرطوب. غلظت فلوراید با استفاده از دستگاه اسپکتروفوتومتر DR 5000 (Hach)اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که میانگین غلظت فلوراید در مناطق خشک به طور قابل ملاحظه ای بیشتر از نواحی نیمه خشک و نیمه مرطوب می باشد. با این حال‚ در نواحی نیمه خشک مقادیر بالاتری از فلوراید نسبت به نواحی نیمه مرطوب مشاهده شد. نتایج نشان داد که در اکثر شهرها میزان فلوراید از حد مجاز ان کمتر است و البته در مناطق سردتر به واسطه مصرف کمتر آب، دریافت فلوئوراید نیز از این طریق کمتر می شود. بنابراین باید از طریق مختلف مثل اضافه کردن فلوراید به آب اشامیدنی و یا مصرف مواد غذایی حاوی فلوراید این کمبود جبران شود.
کلیدواژه ها