منشاء یابی کدورت چاههای آب شرب روستاهای شهرستان ری

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (1.14 MB)
: 1184-NWWCE
نویسندگان
چکیده
ورود فاضلاب‌های خانگی و صنعتی، همجواری با کانال های جمع آوری آبهای سطحی و فاضلاب، افزایش میزان برداشت از سفره‌ آب زیرزمینی، افت سطح ایستابی حوضه آبریز، حفر چاههای غیرمجاز، عدم رعایت حریم هیدرولیکی و بهداشتی چاهها، شرایط و وضعیت زمین شناسی و بافت خاک منطقه، نامناسب بودن ساختار فیزیکی چاه‌ها، مسائل و مشکلات خاص بهره برداری و . . . هر کدام به‌تنهایی می‌توانند موجب بروز پدیده کدورت که در ابعاد ماکروسکوپی کاملا" قابل رویت می‌باشد، به عنوان یک معضل برای به چالش کشیدن شرکت‌های آب و فاضلاب در بحث کیفیت تامین آب به شمار می‌آید.
این پژوهش با هدف منشاء یابی کدورت، برخی از پارامترهای کمی، فیزیکی و شیمیایی 15 حلقه چاه آب شرب روستاهای شهرستان ری را درسال‌های 91 الی 94 و به صورت مقایسه‌ای با سایر چاههای منطقه از حیث مقدار و غلظت مورد مقایسه و سنجش قرار داده و سعی شده است علل ایجاد و افزایش کدورت در منطقه شهرستان ری را تشخیص و پیدا نماید.
براساس نتایج تحقیق مشخص شد شرط لازم جهت ایجاد کدورت نوع و ترکیب واحدهای زمین شناسی و از شرایط تشدید کدورت عواملی نظیر روانآبهای سطحی، بارش نزولات جوی، حفاظت فیزیکی چاه، تغییرات دبی، تغییرات سطح ایستابی و دینامیکی، تغییرات نوسانات برق و آلاینده های بیرونی را می توان نام برد. در آخر مسائل مربوط به طراحی و ساختار چاه نظیر وضعیت ساختمانی چاه، رسوب شناختی (توسعه طبیعی چاه)، عمق چاه و نصب پمپ و وضعیت فیلتر شنی شرط کافی جهت افزایش میزان کدورت می باشند.
کلیدواژه ها