موضوع تفکیک یا عدم تفکیک جنسیتی در آموزش عالی، از موضوعات بحثبرانگیزی است که از ابتدای بازگشایی دانشگاهها پس از انقلاب فرهنگی همواره به اشکال مختلف موردبحث قرارگرفته و موافقان و مخالفان سرسختی داشته است. متأسفانه این موضوع کمتر موردتحقیق و پژوهش قرارگرفته و اکثر اظهارنظرها از پشتوانه علمی برخوردار نیست.
این پژوهش باهدف بررسی نقش اجرای طرح جداسازی دختران و پسران بر ارتقاء یا افت سطح اخلاقی دانشجویان در دانشگاهها نگاشته شده است. روش تحقیق این پژوهش اسنادی (کتابخانهای) است و به شکل توصیفی، تحلیلی دیدگاههای موردنظر را از منابع مانند کتب و مقالات موردنقد و بررسی قرار داده است.
در استخراج و جمعبندی دیدگاههای مطرحشده، تأثیرگذاری طرح تفکیک جنسیتی بر فضای اخلاقی دانشگاهها در 5 محور اساسی تبیین گردیده است. همچنین دو اشکال مخالفین الگوی تفکیک جنسیتی و پاسخهای مطروحه نیز مورداشاره قرارگرفته است. نتایج مطالعه حاضر نشان داد ایجاد فضاهای تک جنسیتی در دانشگاهها بر ارتقاء سطح اخلاقی آنان ارتباط دارد. لذا لازم است در سیاستگذاری و برنامهریزی دانشگاهها، به نحوی عمل شود تا اختلاط دختران و پسران در این فضا به نحو مطلوب مدیریت گردد.